Tele lett a város púpja a Teve utcai hatalmas szeméthalommal

Megosztás

Hetven (!) tonna szemetet vittek el Szolnokon a Teve utcai illegális szemétlerakóból. A Szolnok TV a helyszínen járt, a felvételek megdöbbentőek.

Elege lett a városnak a Teve utcai állapotokból, ahol évek óta csak halmozódott a szemét. Hiábavalónak bizonyult a sok-sok felszólítás, kénytelen volt végül az önkormányzat lépni és saját költségen (pontosabban közpénzen) szállíttatta el a Teve utca végén felhalmozódott szemetet.

A helyszínre rendelt vizsgálóbizottság döntött az azonnali beavatkozásról.

Legalább 10 fuvarral vitte el hatalmas kamion az óriási hulladékhegyet az érintett, magántulajdonban álló telekről, ami évek óta egyre csak gyűlt a Teve utca végén.

Molnár Iván, a körzet önkormányzati képviselő azt nyilatkozta a tévének, hogy sokszor próbálkoztak a felszólítással, de most betelt a pohár és az önkormányzat és a kormányhivatal összefogásával elszállíttatták a szemetet.

Az intézkedés után megpróbálják behajtani a költségeket, amiket most az önkormányzat biztosított, bár hogy milyen sikerrel, arról Molnár Iván arca sokat elárult. Ki is jelentette, hogy az erre a munkára fordított pénzt behajtani szinte lehetlen.

Egy szomszéd el is mondta, sokaknak nincs kukájuk, nem tudnak velük mit csinálni, így nem véletlen, ha a szemét egyre csak gyűlik.

Az is elhangzott, hogy hamarosan kamerákat telepítenek a területre, hogy elejét vegyék annak, hogy “visszarendeződjenek” az áldatalan állapotok. Ráadásul ezzel elejét kívánják venni a vagonok fosztogatásának is. A tévé beszámolója szerint nemrég állítólag egy vagon gabonaszállítmányát hordták el utánfutókkal egyetlen éjszaka alatt…

Kapcsolódó cikkek